NL | FR | ENG

Word peter of meter van een schaap


Uniek in België!!! Waar kan je vandaag meter of peter worden van een echt Belgisch Melkschaap? In Acremont natuurlijk.


Eventjes toelichten: als je vandaag als jonge snaak een boerderij koopt en die wil omvormen tot je eigen project met alles onder één dak: melkstal, kaasmakerij, ontvangstruimte voor klanten, vakantiewoning enz. stoot je al gauw op heel wat wetgevingen die je tot dure investeringen dwingen, zoals de normen voor de voedingsverwerking, brandveiligheid e.d. Die investeringen hebben uiteraard veel zin, maar zijn niet goedkoop. Zo moet het voegsel van de meer dan 250m² tegeltjes in de kaasmakerij van een bepaald (duur) type zijn. De toegangsdeur naar de kaasmakerij is ook niet zomaar een deur, maar is een geagreëerde deur. Voor de prijs van die ene deur kopen we 10 andere deuren. We hebben ook wettelijk erkende muizenvalletjes nodig om onze boerderij tot een ondoordringbaar fort voor ongedierte te maken. Onze kaasmakerij moest ook plotseling uitgerust worden met een sas met een douche erin. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een wet voor.


Wij willen bij al die investeringen zo weinig mogelijk afhankelijk zijn van de bank en daarom hebben wij het systeem van peter-en meterschapscontracten in het leven geroepen. Om het kort samen te vatten betekent dit dat de klant zijn aankopen op voorhand betaalt. Het is eigenlijk een beetje zoals een abonnement op een krant of voor het openbaar vervoer. Je betaalt op voorhand om een jaar lang te kunnen genieten van je krant of trein. Bij ons kan je ook vooraf betalen om gedurende een bepaalde periode te genieten van schapenlekkers.


Hoe gaat het in zijn werk? Je betaalt 375€ en mag hiervoor gedurende 3 jaar producten kopen op de markt of op de boerderij. Je uitgaven worden nauwkeurig bijgehouden, zodat zowel jij als wij een overzichtje hebben. Elk jaar mag je 125€ uitgeven tot na 3 jaar de 375€ volledig “op” zijn. Dit alles wordt in een mooi contract gegoten. Wij hebben intussen een aantal trouwe klanten die peter of meter geworden zijn van een schaap en hiermee hun betrokkenheid bij de boerderij wat meer verhoogd hebben. Voor meer info kan u altijd bij ons terecht.


Eén van onze schapen Schaap met lammetjes Onze kudde Onze kudde Onze kudde Onze kudde Onze kudde